Top-Instrumenti.EU logo
 • Валута  
 • Кошница: вие имате избрани 0 продукта

Търсене

Новини

  Гласувайте за Top-Instrumenti.EU

  • Гласувайте за Top-Instrumenti.EU в BGTop

  Приятели

  Tyxo.bg counter

  Начало »  Гаранции

  Гаранции

  Top-Instrumenti.eu стриктно спазва поетите гаранционни ангажименти, затова съветваме нашите клиенти да се запознаят с долупосочените гаранционни условия.

  Получаването на гаранционна карта се приема за съгласие с обявените в нея условия. За техника доставена по куриер, гаранционните условия се считат за приети от клиента при самата поръчка през електронният ни магазин Top-Instrumenti.EU. Гаранционният срок на техниката започва да тече от датата на издаване на гаранционната карта. Износването на стоките е естествен процес, който не може да се разглежда като фабричен дефект и не се обслужва гаранционно.

  Уважаеми клиенти, за да ви бъде уважено правото на гаранционен сервиз трябва да представите:

  • оригинална гаранционна карта и допълнителна ако има такава,
  • да доставите дефектиралата техника в оригинална опаковка и пълна окомплектовка.

  В противен случай ремонта ще се таксува като извънгаранционен. При приемане на техника за сервизиране ние ще ви издадем сервизен протокол, само срещу представянето му вие ще можете да си вземете отсервизираната техника !!! Транспортните разходи за доставянето на техниката до сервиза на фирмата, както и обратният път са за сметка на клиента, освен ако не е уговорено друго.

  Гаранционното обслужване се извършва само в оторизиран сервиз съгласно неговите условия. Срокът на гаранционната поддръжка e 24 месеца. В случай че клиентът наруши цялостта на гаранционните лепенки цялостната гаранцията от 24 месеца автоматично отпада. Фирмата не обслужва консумативи освен ако в гаранционната карта не е отбелязано друго. При невъзможност за замяна със същият продукт, дефектиралият се заменя с нов от по-висок клас срещу доплащане определено от доставчика - като разликата в цената е за сметка на клиента. Замяната е възможна само при предоставянето на пълна окомплектовка на техниката от страна на клиента.

  Гаранционният срок на подменена техника продължава гаранцията на дефектиралата. В ситуация, когато ние ви даваме оборотна техника, няма изискване тя да отговаря на параметрите на дефектиралата. В случай, че на нас ни бъде отказано гаранционно обслужване от вносител, за който отказ има констативен протокол от същият, гаранцията губи валидност към клиента.

  Няколкократното сервизиране на една и съща техника закупена от нас, не води до замяна или връщане на сумата платена за нея. Дефектирането на техника закупена от нас не води до моменталната и замяна или връщане на сумата платена за нея. Замяната става само след тестване на продукта и констатиране на неговата неизправност, като сервизирането става в рамките на посочените по-долу срокове.

  Срокът за обслужване на гаранция в сервиза на Top-Instrumenti.EU е до 30 работни дни, когато има изискване за сервизиране на техниката в оторизиран сервиз, това става съгласно неговите гаранционни условия. При получаване на техника за гаранционно обслужване по куриер, гаранционният срок на обслужване не включва времето за транспорт и доставка.

  Всички допълнителни гаранционни условия и изисквания на съответните производители се считат задължителни.

  Top-Instrumenti.EU не носи отговорност за преки и косвени щети причинени от дефектиралa техника.

  Фирмата не заплаща разходите за транспорт, ако ползвате услугите на куриер за да направите рекламация, освен ако не е уговорено друго. Монтажът и отговорността за правилното използване на техниката се поемат от клиента.

  Гаранцията губи валидност ако:

  • техниката има увреден външен вид,
  • техниката е ремонтирана от неоторизирани от нас лица,
  • контролните лепенки са скъсани или увредени,
  • върху стикерите на продукта има добавени надписи или други увреждания,
  • серийните номера са заличени или подправени,
  • има видими физически поражения и следи от механично въздействие,
  • техниката е пострадала в следствие на други външни причини или несъответстващи кабели и преходници,
  • има неизправности причинени от неправилно транспортиране на техниката,

  • има неизправности причинени от неправилното съхранение и стопанисване на техниката,
  • при експлоатация на техниката не са спазени изискванията за влажност, запрашеност, температура, напрежение и пр.,
  • техниката е незаземена, включена в неизправна ел. мрежа, което е причина за дефектирането и,
  • при неспазване изискванията за експлоатация на дадената техника от производителя,
  • при неспазване на изискванията по БДС за определен артикул,
  • техниката е пострадала в следствие на природни бедствия,
  • техниката е пострадала в следствие от действията на трети лица,
  • техниката е претърпяла хардуерно или софтуерно модифициране,
  • техниката е експлоатирана със консумативи несъответстващи с изискванията на производителя.

  В упоменатите случаи дефектите се отстраняват за сметка на клиента според ценовата листа на Top-Instrumenti.EU, или техниката се връща в същият вид.

  С получаването на гаранционната карта считаме че клиента е съгласен с нашите гаранционни условия, приема ги и се съобразява с посочените срокове за сервизиране.

  / по чл. 120 от ззп. независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно закона./

  Информация относно ЗЗП изтеглелете тук

  Върни се към сайта
  Page generate in 0.0623secs